Arie Slob op bezoek in Molenwaard

woensdag 07 november 2012 14:31

PERSBERICHT: Arie Slob op bezoek in ‘Molenwaard’

Nieuw-Lekkerland - Maandag bracht Arie Slob, partijleider van de ChristenUnie, een bezoek aan ‘Molenwaard’. Slob kwam in het kader van de komende gemeenteraadsverkiezing voor de nieuwe gemee

nte naar basisschool De Schakel. ’s Avonds sprak hij tijdens een ‘politiek café’ van de lokale ChristenUnie in feestzaal De Landhoeve in Nieuw Lekkerland.

Directeur Henk Kooijman leidde Slob langs verschillende klassen, waarna die ruim de tijd nam om met leerkrachten te spreken. Tijdens het gesprek met het docententeam ging Slob onder meer in op de toegenomen druk die docenten ervaren om maatschappelijke problemen op te lossen. “Het onderwijs krijgt de laatste jaren meer en meer met regelzucht en controle vanuit de overheid te maken. Scholen met een heldere eigen identiteit worden teveel in een keurslijf geduwd. Hierdoor raakt vorming steeds meer buiten beeld en wordt de ruimte om leskwaliteit volgens eigen inzicht in te vullen te klein. De ChristenUnie wil juist vertrouwen in scholen en leraren, ruimte voor een eigen visie en identiteit. Daar gaan we de komende jaren voor strijden.”

Slob zei graag te bepleiten dat scholen meer vrijheid krijgen voor kwaliteitsverbetering op een manier die past bij de eigen behoefte. Hij signaleert bij landelijke politici een gebrek aan vertrouwen, waardoor schoolbesturen en directies weinig speelruimte hebben om daar invulling aan te geven. “Het gevolg is dat in de afgelopen jaren allerlei bijscholing heeft plaatsgevonden waar men eigenlijk niet om verlegen zat.” 

Ondernemende gemeente
Tijdens het avondprogramma, met muzikale omlijsting van Lekkerlands talent Christian Verwoerd, ging Slob in op het nieuwe regeerakkoord en de verdeling van lasten. “Er zijn enorme negatieve gevolgen te verwachten, met voor gezinnen met kinderen. Als dit onverkort wordt doorgevoerd, dreigt een groot onrecht.” Lijsttrekker Gert Lems presenteerde aan de aanwezigen de speerpunten van het ChristenUnie-programma. Hij zette in op het betrekken van inwoners en creativiteit. “Molenwaard moet een ondernemende gemeente zijn, die niet alleen regels uitvoert, maar vooral samen met mensen zoekt naar kansen.” Lems maakte verder duidelijk dat de partij, juist vanwege het effect van landelijke bezuinigingen, niet wil tornen aan een goed vangnet voor minder draagkrachtigen.

« Terug

Reacties op 'Arie Slob op bezoek in Molenwaard'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.