Kandidaten

 • 1. Harry Stam

  Harry Stam (1964) zit sinds 2016 in de gemeenteraad van Molenwaard en is onze lijsttrekker voor de komende verkiezingen. In korte tijd heeft hij zich ontwikkeld tot een krachtig aansprekend politiek leider die mensen samen kan binden.

  “We wonen in een prachtig gebied dat zijn kracht heeft in landschap en identiteit. Dat komt ook tot uitdrukking in het ‘er zijn voor elkaar’. Ik wil me inzetten om dat te behouden en waar mogelijk te versterken. Dat wil ik doen vanuit mijn overtuiging dat God van ons vraagt om een naaste voor mensen te zijn en zorg te dragen voor de schepping. Duurzaam waardevol zijn!”

  Twitter
 • 2. Johan van de Minkelis

  Johan van de Minkelis (1964) zit sinds 2014 in de gemeenteraad van Giessenlanden. Hij heeft zich afgelopen jaren met zijn nuchtere blik ingezet voor een welvarende gemeente met florerende gemeenschappen. Een mooie uitdaging om dat straks in de nieuwe gemeente Molenlanden voort te zetten.

  “De Alblasserwaard is al mijn hele leven mijn thuis. Ik hou van dit gebied met alles erop en eraan, de mooie dorpen met lintbebouwing, de weidsheid van de polder en natuurlijk de veelkleurigheid van de kernen en hun bewoners.”

  Twitter
 • 3. Leon de Wit

  Leon de Wit (1987) is een nieuwkomer op de lijst. In 2015 is hij neergestreken in de Alblasserwaard en wil zich met veel plezier namens de ChristenUnie inzetten voor de gemeente Molenlanden. Met zijn financiële en juridische achtergrond en zijn dagelijkse werk bij het ministerie van VWS hoopt hij de verbinding tussen bestuur en inwoner goed te kunnen maken.

  “De Schepping is mooi en aan ons toevertrouwd. Ik zet me daarom graag in voor meer biodiversiteit in de gemeente. Daarnaast maak ik me hard voor een degelijk financieel beleid en lage lasten.”

  Twitter
 • 4. Erik Jonker

  Erik Jonker (1959) is onlosmakelijk verbonden met de ChristenUnie in dit gebied. Hij diende in het verleden als wethouder en raadslid in de gemeenten Graafstroom en later Molenwaard. Een vaste kracht met veel kennis om alle terreinen die gemeente en bestuur raken.

  “Ook in de komende periode in de nieuwe gemeente Molenlanden wil ik me voor u en jou weer inzetten. Ervaring genoeg! Als actief lid in allerlei verenigingen voel ik mij zeer betrokken met de samenleving.”

  Twitter
 • 5. Leo Timmer

  Leo Timmer (1959) is geboren en opgegroeid in Giessenburg. Hij is actief als lid van het WMO-platform, in de Hervormde Kerk en fungeert als meldpunt van de diaconale hulpdienst. Daarnaast heeft hij veel ervaring in o.a.: woningbouw, bewonersbetrokkenheid, duurzaamheid, energietransitie en op zorg- en sociaal terrein. Van 2006 t/m 2013 was hij eerder gemeenteraadslid (van Giessenlanden).

  "Als hulpgericht en sociaal bewogen persoon wil ik opkomen voor degenen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En natuurlijk ook voor de natuur en leefomgeving die we 'te leen' hebben gekregen. Mijn motto: 'Niet teveel praten maar doen'!"

  Twitter
 • 6. Berry Buter

  Berry Buter (1978) is van huis uit econoom en is na een carrière in diverse financiële functies, eigenaar van een bedrijf dat zich richt op advisering rondom blockchain technologie. Als ondernemer weet hij hoe bepalend lokaal economisch beleid is om je als bedrijf te ontwikkelen.

  Kansen voor ondernemers die er naar streven om niet te stoppen bij “maximalisatie van welvaart” maar willen gaan voor “groei van het welzijn”, is mijn speerpunt. De samenleving vormen we met elkaar. Als we omzien naar elkaar dan heeft ons leven een doel. Wat een voorrecht om met de ChristenUnie politieke keuzes te kunnen beïnvloeden op grond van mijn geloof in Jezus Christus.

  Twitter
 • 7. Pieter van Bruggen

  Pieter van Bruggen (1990) is de jongste kandidaat op de lijst. Hij heeft zich de afgelopen jaren ingezet als fractieondersteuner in Molenwaard. Met zijn werk als jurist voor diverse gemeenten hoopt hij een bijdrage te kunnen leveren aan de nieuwe gemeente Molenlanden.

  “Het bijzondere aan de Alblasserwaard vind ik de saamhorigheid. Ik wil mijn geloof een stem geven en ga voor een gemeente waarin we elkaar helpen, jongeren een duurzame toekomst hebben en je waardig oud kunt worden. Persoonlijk wil ik mij sterk maken voor de positie van jongeren."

  Twitter
 • 8. Sanne Zijlstra

  Sanne Zijlstra heeft een brede achtergrond in de zorg. Ze werkt als teamleider op een huisartsenpost in Utrecht en is deze zomer aan de Erasmus Universiteit afgesturdeerd voor de studie Zorgmanagement. Van huis uit is Sanne vertrouwd met het belang van de politiek en de bijdrage die zij levert aan het behoud van de positieve kenmerken van ons gebied.

  "Ik voel me ontzettend thuis in en verbonden met deze streek waar ik ook ben opgegroeid: het kennen en gekend worden, de rust van de polders en het groen en de dorpse saamhorigheid en solidariteit maken het heerlijk om hier te leven met mijn gezin."

 • 9. Domieke Vermeulen

  Domieke Vermeulen (1983) werkt al vele jaren in de ouderenzorg. In het verleden heeft zij bij Graafzicht (Bleskensgraaf) en het Hof van Ammers (Groot-Ammers) haar steentje mogen bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de geleverde zorg. Momenteel is ze zorgmanager bij Pedaja in Hardinxveld-Giessendam. Ze is al vele jaren actief voor de ChristenUnie en haar met name zorginhoudelijke bijdragen zijn zeer waardevol.

  "Vanuit mijn christelijke normen en waarden zet ik me namens de ChristenUnie graag in voor de gemeente Molenlanden. Inwoners zijn waardevol en verdienen waardevolle zorg. "

 • 10. Maartje Harrewijn

  Maartje van Druten- Harrewijn (1983) is sinds 2013 actief betrokken bij de ChristenUnie in Giessenlanden. Ook in de nieuwe gemeente wil zij met open ogen en oren in de samenleving staan en vandaaruit een bijdrage leveren aan de christelijke politiek.

  “Het is prachtig om te wonen in kleine kernen waarin je iedereen persoonlijk treft: van de kleinsten tot de ouderen en mensen met allerlei sociale achtergronden. De uitdaging is om er voor allen te zijn als ChristenUnie. Samen bouwen we aan duurzame gemeenschappen in de prachtige polders.’’

Hieronder treft u de volledige kandidatenlijst aan van de ChristenUnie Molenlanden voor de herindelingsverkiezingen op 21 november 2018.

Kandidatenlijst ChristenUnie Molenlanden 2019-2022

1 Harry Stam Nieuw-Lekkerland m
2 Johan van de Minkelis Arkel m
3 Leon de Wit Bleskensgraaf m
4 Erik Jonker Oud-Alblas m
5 Leo Timmer Giessenburg m
6 Berry Buter Bleskensgraaf m
7 Pieter van Bruggen Streefkerk m
8 Sanne Zijlstra Noordeloos v
9 Domieke Vermeulen Schelluinen v
10 Maartje Harrewijn Giessenburg v
11 Aad Stam Nieuw-Lekkerland m
12 Hermineke Vonk Goudriaan v
13 Klaas van Kalkeren Hoornaar m
14 Piet van Bruggen Nieuw-Lekkerland m
15 Wim Bakker Molenaarsgraaf m
16 Ton den Braven Hoogblokland m
17 Jeannet Kooiman Nieuw-Lekkerland v
18 Gijsbert Pellegrom Nieuwpoort m
19 Pleun Meerkerk Nieuw-Lekkerland m
20 Cees Aantjes  Ottoland m
21 Jan den Toom Giessen-Oudekerk m
22 Folker Damsteegt Nieuw-Lekkerland m
23 Bert van Barneveld Langerak m
24 Jan van de Vreede Nieuw-Lekkerland m
25 Elisabeth van der Welle Hoogblokland v
26 Henk Aantjes Brandwijk m
27 Michiel Jabaaij Oud-Alblas m
28 Jan Verspuij Giessenburg m
29 Erik de Ridder Nieuw-Lekkerland m
30 Peter Griffioen Nieuw-Lekkerland m
31 Wimjan Hakkesteeg Streefkerk m
32 Pieter Jan Stolk Groot-Ammers m
33 Govert Slob Noordeloos m
34 André de Jong Oud-Alblas m
35 Peter Visser Noordeloos m
36 André Hoogendoorn Nieuw-Lekkerland m
37 Gerrit Mes Kinderdijk m
38 Jelle Duister Wijngaarden m
39 Aart Schalk Schelluinen m
40 Gert Lems Langerak m
41 Kees Boender Molenaarsgraaf m