Programma werkbezoek Gert-Jan Segers 6 februari

Banner+Boek+Gert-Jan programmadonderdag 26 januari 2017 21:25

Op uitnodiging van CU afdeling Molenwaard en in samenwerking met CU afdeling Giessenlanden en CU afdeling Alblasserdam zal Gert-Jan Segers op maandag 6 februari een werkbezoek afleggen in onze regio. Dit werkbezoek zal op dezelfde dag plaatsvinden als de boekpresentatie van Gert-Jan Segers in Alblasserdam.

Het middagprogramma start om 14:30u in het kerkelijk centrum “de Rank” in Giessenburg. Tijdens het bezoek aan Giessenburg zal het onderwerp “bestuur dichtbij de samenleving” nader besproken worden en u bent als lid van de ChristenUnie van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze middag. Er is vrij inloop in “de Rank” vanaf 14:00u.

Dat geldt ook voor het tweede gedeelte van het werkbezoek wat plaats zal vinden in Nieuw-Lekkerland. Gert-Jan Segers wil, graag samen met u, het onderwerp “krimpende dorpsscholen” bespreken. Het werkbezoek start om 16:00u in het Carillon. De zaal is open vanaf 15:30u. Van harte welkom.

In de avond zal Gert-Jan Segers in Alblasserdam een lezing geven over zijn boek ‘Hoop voor een verdeeld land’ in het Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. De lezing vangt aan om 20:00u en is geïnitieerd vanuit verschillende kerken in de regio.

In dit boek gaat hij in op de verschillende breuklijnen in Nederland en gaat hij in gesprek hierover met o.a. Arjen Lubach, rabbijn Jacobs, Beatrice de Graaf, Generaal bd Van Uhm, Paul Schnabel, Francis Fukuyama, Bruno Roche, Vonne van der Meer, Bert Keizer en Ahmed Aboutaleb.

De onderlinge vervreemding heeft Segers geraakt, maar tijdens zijn zoektocht is hij ook hoopvoller geworden. Er is werkelijk iets aan te doen. Het is mogelijk: een land dat ruimte biedt aan verschillende mensen, een land waarin we elkaar weer echt in de ogen gaan kijken


U bent van harte uitgenodigd voor de diverse boeiende onderdelen op 6 februari 2017:

14:30u Bestuur dichtbij de Samenleving: “de Rank”, Dorpsstraat 57, 3381 BS Giessenburg

16:00u Krimpende dorpsscholen: “het Carillon”, Raadhuisplein 1, 2957 RK Nieuw-Lekkerland

20:00u Lezing “Hoop voor een verdeeld land”: Landvast, Haven 4, 2951 GC Alblasserdam

« Terug