Persbericht maandag 23 april 2007

Abonnement 'CU Hoofdlid - laag' op 'Contributie Hoofdleden' voor 'Dool, A.J. van den [569140]'maandag 23 april 2007 20:48

Met daarin de volgende onderwerpen:
* ChristenUnie Giessenlanden versterkt kader
* Wethouder Evertse kondigt vertrek aan
* Verandering bestuur ChristenUnie Giessenlanden

Giessenburg / Giessenlanden

De kiesvereniging van de ChristenUnie Giessenlanden hield op 16 april haar jaarlijkse ledenvergadering in “De Til” te Giessenburg. Naar gewoonte was een trouw gedeelte van de achterban aanwezig. In het jaarverslag keek secretaris Lo Boer dankbaar terug op het afgelopen jaar. Het verloop van de lokale verkiezingen was goed uitgevallen met het behalen van een derde zetel, deelname aan de coalitie en het leveren van en wethouder. Vervolgens werd landelijk een goede uitslag voor de ChristenUnie geboekt, inclusief deelname aan de regering. De meest recente Provinciale verkiezingen gaf zelfs een verdubbeling van stemmen. Penningmeester Arjen Verboom overlegde een gezonde financiële begroting. In een druk verkiezingsjaar was door veel vrijwilligers inzet de balans aan de goede kant gebleven. Dit mede dankzij een stijging van het aantal leden.

 

Bestuurssamenstelling en verbreding kader.

In de bestuurssamenstelling kwam verandering. Voor de leden Wim den Besten uit Noordeloos en Anton Pellikaan uit Hoogblokland zat de zittingstermijn er op. Den Besten werd bij zijn afscheid bedankt en getypeerd als iemand met een grote betrokkenheid en hart voor de zaak. Pellikaan had zijn gespecificeerde inbreng als agrariër. Beiden werden bedankt door voor hun trouwe dienst. Met algemene instemming werden twee nieuwe leden gekozen. Josette Kemkes-Muilwijk uit Giessenburg vult de plaats in van Wim den Besten. Mw. Kemkes volgde onlangs een regionale politieke snuffelcursus en werd zo al aardig ingewerkt.  Nico van der Ham uit Noordeloos vervangt als jonge agrariër Anton Pellikaan, zodat het bestuur op volledige sterkte blijft.  En passant werd interim-voorzitter Lida van Rijn-van Essen benoemd tot voorzitter. Zij toonde zich verguld met de nieuwe leden en nieuwe mogelijkheden. Zij is de laatste jaren actief betrokken geraakt. Inmiddels is zij vierde op de kieslijst, lid van de steunfractie en  mede cursusdocente ten behoeve van de (landelijke) werkgroep “Vrouwen in de politiek”.

 
Steunfractie

De drie raadsleden worden maandelijks geadviseerd door een brede Steunfractie met ervaren en jonge leden. De heer Sjaak Timmermans uit Giessenburg moet vanwege drukke werkzaamheden deze taak neerleggen. Twee leden komen de steunfractie versterken. Oud bestuurslid Anton Pellikaan uit Hoogblokland zal toetreden en de heer Peter Visser uit Noordeloos toont eveneens belangstelling om de gelederen te versterken.

 
Tevreden

Fractieleider Jan Verspuij toonde zich zeer tevreden over het brede kader en de goede samenwerking met het bestuur, de steunfractie en binnen de fractie. Voor de fractie vormen de leden met hun inbreng en reacties voor een goede feedback en uitwisseling voor wat er leeft. Soms houdt de fractie over heikele onderwerpen ook een digitale poll onder haar leden.

 

Aankondiging vertrek wethouder

Nadat door wethouder Joop Evertse informatie was gegeven over de actuele stand van zaken betreffende ontwikkelingen over de regionale Samenwerking en de WMO, kondigde wethouder Evertse zelf zijn vertrek aan. Mede door de verkiezingswinst bij de Provinciale Staten kwam de ChristenUnie/SGP in het nieuwe college. Daarvoor werd in de gelederen een gedeputeerde aangezocht. En daarbij viel het oog op dr. J.L.Evertse. Dat betekent dat het wethouderschap voor Giessenlanden per 25 april moet worden beëindigd.

Unaniem betreurde de vergadering dit vertrek. Er is grote waardering voor de wijze waarop wethouder Evertse opereerde. “Met wijsheid en ervaring wist u waar het op aan kwam. U toonde zich zeer loyaal in het college, naar de eigen fractie maar ook naar de andere partijen. Dat oogstte alom waardering en heeft een grote bijdrage geleverd aan het verbeteren van de bestuurlijke verhoudingen en daadkracht van Giessenlanden.”, aldus Verspuij. De vergadering toonde evenzeer alle begrip voor de roeping naar de nieuwe post en feliciteerde de wethouder met de aanstaande benoeming. Met de toedeling van de portefeuille “groene ruimte en landschapsontwikkeling” zal de betekenis voor Giessenlanden en de regio niet verloren gaan..


Nieuwe kandidaten in beeld

Desgevraagd meldde fractieleider Verspuij dat de fractie zich in een commissie met twee bestuursleden al aan het oriënteren is op een nieuwe wethouder. “Enkele gekwalificeerde kandidaten zijn al in beeld. We willen de procedure tot het komen van een voordracht van benoeming van een nieuwe wethouder voortvarend en zorgvuldig oppakken zonder te overhaasten. Kwaliteit en betrouwbaarheid gaan voor tijd en snelheid. Zo mogelijk komt een voorstel tot benoeming in de raadsvergadering van 31 mei.”

« Terug

Reacties op 'Persbericht maandag 23 april 2007'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.