De jeugd van tegenwoordig

CU0055woensdag 13 juni 2007 19:06

Joel Voordewind gaf 31 mei jl. een presentatie over de Jeugd van tegenwoordig in Het Gebouw te Gorinchem. De avond werd georganiseerd door de kiesverenigingen uit de regio. Van Leerdam tot Sliedrecht, van Werkendam tot Liesveld en alles wat daar tussenin zit.

Terugkijkend op deze bijeenkomst kunnen we stellen dat er actuele onderwerpen aan bod zijn gekomen. Joel Voordewind sprak over jeugd en gezin. Hij stelde dat de politiek en de ouders de verantwoordelijkheid moet nemen voor de jeugd omdat jongeren zelf de gevolgen van hun gedrag nog niet kunnen inschatten. De vraag naar Jeugdzorg neemt toe en we weten allemaal dat er niet voldoende zorg beschikbaar is. Schrijnend is het dat 1200 jongeren in gevangenissen worden opgevangen omdat er geen plaats is in een opvanghuis.

We vergeten wel eens dat in de meeste gevallen de opvoeding goed verloopt maar soms lopen ouders tegen problemen aan waar ze zelf geen raad mee weten. Soms hebben de ouders zelf zulke grote problemen dat ze de zorg voor hun kinderen niet aan kunnen. Daarom moeten hulpverleners en ouders weten dat er hulp is die adequaat is.
Joel Voordewind pleit voor ondersteuning van deze gezinnen op verschillende manieren.

Uitgangspunt is dat we de jongeren niet als probleemjongeren zien, maar dat het jongeren zijn met een probleem. Met deze benadering pleit de CU voor persoonlijke hulpverlening aan de jongere zelf maar ook voor het gezin waar de jongere uit komt.

Na de pauze konden er vragen gesteld worden aan een forum. Het forum bestond uit: Joel Voordewind, Egbert Boer van stichting MEE, Pascal de Jong van Stichting Chris en het jongste SP statenlid Lies van Aalst uit Gorinchem. Vanuit de zaal kwamen verschillende vragen over het jeugdbeleid. Onder andere over de functie van the Mall, over het verschil tussen christelijke - en reguliere jeugdhulpverlening en over de opvang en werkeloosheid in een bepaalde wijk in Gorinchem. Het leverde een goede discussie op en het forum wist de vragen op een verrassende manier te benaderen.

De avond werd opgeluisterd door muziek van Timon en Michiel. Ondanks de vele publiciteit en een persoonlijke benadering van alle leden was de opkomst jammer genoeg zeer matig. Giessenlanden was ten opzichte van andere kiesverenigingen echter goed vertegenwoordigd!

fotoverslag van deze avond

« Terug

Reacties op 'De jeugd van tegenwoordig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.