Provincie betaalt fiets- en wandelbrug over Giessen

huurfietsenzaterdag 20 oktober 2007 17:06

GIESSEN-OUDEKERK - De kans op een fiets- en wandelbrug tussen Giessen-Oudekerk en Hardinxveld-Giessendam, nabij de Betuwelijn, is een stuk groter geworden. De provincie heeft aangegeven de financiering voor haar rekening te nemen.

Voor zowel de schoolgaande jeugd als voor mensen die dagelijks naar hun werk moeten zal de fietsbrug een uitkomst zijn. Indertijd kwam de brug in beeld toen met name de ChristenUnie rond de gemeenteraadsverkiezingen een enquête uitvoerde waarbij een grote behoefte naar een fiets- en wandelbrug over de Giessen naar voren kwam. Later werd in de raad een motie aangenomen waarin het college werd opgedragen een haalbaarheidsonderzoek te starten. Daarbij werden enkele criteria aangegeven. Het moest onder meer financieel haalbaar zijn en de Gondelvaart mocht er niet door in het gedrang komen.

De resultaten van het onderzoek moesten uiterlijk 2007 aan de raad worden aangeboden. “Deze zullen in een van de komende raadsvergaderingen, in ieder geval nog in 2007, aan de raad worden voorgelegd”, stelt wethouder Hans Freije. “Nadat wij met de provincie en de gemeente Hardinxveld-Giessendam – want aan de andere kant van het water is het immers die gemeente – om de tafel zijn gaan zitten, werd al snel duidelijk dat de provincie in het kader van het totale fietsrouteplan ook op toeristisch gebied het nut en de noodzaak van zo’n brug inziet. Daarom liet men weten de financiering voor haar rekening te zullen nemen.”

Beide betrokken gemeenten en de provincie hebben al gesproken met eigenaren en gebruikers van de percelen waar de brug eventueel zal moeten komen. Zodra alles in een concreter stadium komt zal het bestemmingsplantechnisch allemaal nog rond moeten komen. Het moment dat de brug feestelijk kan worden geopend zal volgens schatting niet eerder dan 2009 zijn.

Bron: Het Kontakt

« Terug

Reacties op 'Provincie betaalt fiets- en wandelbrug over Giessen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.