ChristenUnie-bestuurders A/V regio overleg

kopjeszaterdag 08 maart 2008 20:12

Alle ChristenUnie-raadsleden en -wethouders uit de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden (AV) hebben op dinsdag 29 januari met een afvaardiging van de ChristenUnie vertegenwoordigers van de Provincie Zuid-Holland diverse actuele zaken besproken in De Til te Giessenburg (gastorganisator CU-Giessenlanden).

Nu er op strategisch en beleidsgebied op 5 februari 2008 formeel voor de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden een samenwerkingsverband is opgericht is er door de CU’s in de regio besloten voortaan regelmatiger en intensiever, eventueel in het bijzijn van Provinciale CU-vertegenwoordigers, beleid met elkaar te bespreken en af te stemmen.

Zo kwamen 3 belangrijke thema’s aan de orde, te weten:

- Strategische en operationele samenwerkingsvormen tussen de A/V gemeenten

- De zgn. Natte As of Groene Ruggegraat (overgangsgebied verstedelijkte zuidrand naar Groene Hart met waterverbeteringsgebieden)

- De ontwikkelingen op Ruimtelijke Ordening gebied (o.a. woningbouw, bedrijventerreinen, groen, recreatie, regionale structuurvisie, verkeer- en vervoer).

Voor 7 oktober is een volgende bijeenkomst afgesproken te Gorinchem. Hopelijk is dan meer bekend van de Provincie hoe het verder gaat met de samenwerkingsvormen of misschien wel een herindeling; alsmede de Natte As?

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-bestuurders A/V regio overleg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.