CU vraagt opheldering over kinderpardon

maandag 26 mei 2014 23:13

Er zijn voor zover bekend in Giessenlanden geen jeugdige vluchtelingen die in aanmerking komen voor het kinderpardon. Dat heeft burgemeester Werner ten Kate vanavond geantwoord op vragen van de ChristenUnie.

De ChristenUnie in Giessenlanden wilde onder meer weten of in Giessenlanden kinderen wonen die voor het kinderpardon in aanmerking komen of net buiten de boot vallen. Dit naar aanleiding van de onder burgemeesters breed gedragen petitie om het kinderpardon ruimhartig toe te passen.

Het kinderpardon geldt voor minderjarige vluchtelingen die aantoonbaar langer dan vijf jaar in Nederland wonen en tijdens die periode onder toezicht van het Rijk hebben gestaan. Kinderen die niet onder rijkstoezicht stonden maar wel naar school gingen en bekend waren bij de gemeenten, vallen buiten het kinderpardon.

Petitie
Bijna driekwart van de burgemeesters in Nederland steunt een petitie om het kinderpardon ook voor deze tweede categorie toe te passen. Ook het college van Giessenlanden steunt de petitie, die is gericht aan staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie. Burgemeester Werner ten Kate van Giessenlanden liet dit begin mei via twitter weten, nadat CU-fractieleider Aart Schalk hem hier publiekelijk via twitter op had bevraagd.

« Terug

Reacties op 'CU vraagt opheldering over kinderpardon'

chris, chris (renton) renton [871708]
Geplaatst op: 09-01-2015 04:08
De Breitling Replica Horloges Jet Team keerde terug naar zijn basis in Dijon, Frankrijk, na een reis in vijf Namaak Horloges nieuwe landen. In totaal zeven vliegtuigen uitgevoerd meer dan 225 vluchten in achttien dagen, observeren Rolex Replica van alle geplande vluchten. Demonstraties nemen plaats langs de kusten of, zoals in Beiroet en Amman, in de nabijheid van de luchthaven tijdelijk gesloten, de omgeving, de daken van de gebouwen en balkons zijn altijd gevuld met publiek gepassioneerd over de show.

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.