Werkbezoek Gert-Jan Segers - een verslag

Banner werkbezoek Segersdinsdag 07 februari 2017 21:00

n de schitterende, veelzijdige en authentiek ogende locatie “de Rank” in Giessenburg heeft Gert-Jan Segers op maandag 6 februari een start gemaakt met zijn werkbezoek aan onze regio.

In gesprek met de leden van dorpsraden uit de gemeente Giessenlanden en Molenwaard werd er gediscussieerd en gestemd over de noodzaak en functionaliteit van bestuur dichtbij de samenleving. Wat behoort tot de taken van een klankbordgroep en wat niet? Kan een dorpsraad politiek gekleurd zijn en zijn niet alle mensen bij voorbaat gekleurd? Moeten leden van een dorpsraad nog voldoen aan bepaalde voorwaarden? Is een dorpsraad nog wel nodig?

Onder leiding van gespreksleider Johan van de Minkelis werden er prikkelende stellingen besproken waarbij de aanwezigen de mogelijkheid hadden om middels een groen of rood kaartje aan te geven of zij eens of oneens waren met de stelling. Met de stelling als uitgangspunt volgden er soms hevige discussies waarbij de dorpsraden aangaven dat zij de burgers hun verantwoordelijkheid willen laten nemen en tevens geconcludeerd moest worden dat in een democratie niet iedereen altijd kan krijgen wat hij zou willen. ..

   

Gert-Jan Segers heeft het werkbezoek besloten door zijn waardering uit te spreken naar de leden van de dorpsraden en hen te complimenteren met hun belangrijke taak als smeermiddel tussen de burger en het bestuur. 

« Terug