Molenmarkt in Kinderdijk: Gedeelde zorgen en een fotoquiz

Molenmarkt 1maandag 10 september 2018 22:01

Op de Molenmarkt in Kinderdijk, vrijdag 7 september, was ook de ChristenUnie Molenlanden present. Voorbijgangers konden meedoen aan een fotoquiz om de kennis over de nieuwe gemeente Molenlanden te testen aan de hand van een aantal foto’s. Uiteraard ontstonden aan de stand veel gesprekken over actuele thema’s, waaronder de parkeeroverlast door dagtoeristen.

De ChristenUnie Molenlanden is bekend met de parkeerproblematiek rondom Kinderdijk. De huidige fractie van de CU zet zich actief in voor een oplossing en ook in het programma voor de komende verkiezingen komt dit onderwerp terug. Ontwikkelingen rondom Kinderdijk moeten gepaard gaan met inspraak van de omwonenden. Extra voorzieningen om het toerisme in goede banen te leiden zijn nodig. Een belangrijke uitdaging voor de komende periode, zo vindt de CU-fractie.

Uitdaging
In de kraam op de Molenmarkt konden marktbezoekers meedoen aan een leuke fotoquiz. Er werden vijf foto’s getoond met steeds drie kernen als antwoordmogelijkheid. Aan de bezoekers de uitdaging de juiste kern aan te kruisen. Velen deden er enthousiast aan mee. Logischerwijs bleek de foto van Nieuw-Lekkerland al snel de makkelijkste te zijn. Ook de dorpskern Giessenburg werd snel herkend. Door af en toe met een tip te wijzen op het Merwedekanaal op de foto werd snel aan Arkel gedacht. Meer moeite bleek men te hebben met het doorkijkje naar de Goudriaanse molen en de Westermolen te Langerak.

In totaal hebben 10 mensen de quiz juist ingevuld. De heer K.J. Janse uit Nieuw-Lekkerland is als winnaar uit de goede inzendingen getrokken. Hij ontvangt een pakket voor in de tuin met onder meer een insectenhotel en nestkast.

De goede antwoorden zijn: 1B, 2A, 3A, 4B en 5C

« Terug