Betrek ook inwoners bij veiligheidsplan

KobaltFoto180017gesnedenmaandag 24 september 2018 14:22

Inwoners, klankbordgroepen en dorpsraden moeten nadrukkelijk worden betrokken bij het opstellen van een veiligheidsplan voor de gemeente Molenlanden. De fractie van de ChristenUnie roept het college in een motie op hier werk van te maken. De motie wordt woensdag ingediend bij de behandeling van het raadsvoorstel in een gezamenlijke raadsvergadering van Molenwaard en Giessenlanden.

In het raadsvoorstel wordt gesproken over het betrekken van veiligheidspartners bij het opstellen van het veiligheidsplan. ‘Wij vinden dat inwoners ook veiligheidspartners zijn. Ook zij moeten een inbreng hebben bij het analyseren en oplossen van veiligheidsproblemen. De inbreng uit alle kernen is belangrijk. Op deze manier kunnen alle krachten in de samenleving meewerken aan een veilige en leefbare omgeving’, zegt CU-raadslid Harry Stam, indiener van de motie.

Ogen en oren
Stam: ‘Inwoners zijn de oren en ogen van de samenleving. Ook telt naast harde cijfers het gevoel van veiligheid mee in de afweging over waar de capaciteit het beste ingezet kan worden. Dorpsraden en klankbordgroepen weten vaak heel goed wat er leeft, ook op het gebied van veiligheid. Hun inbreng is daarom ook onmisbaar voor een kerngericht veiligheidsplan.’

« Terug