ChristenUnie wil weten of verbreding A15 uitgesteld wordt of niet doorgaat

A15_vernieuwd_27082021.jpgmaandag 14 oktober 2024 11:30

MOLENLANDEN • Gaat de verbreding van de A15 in de Alblasserwaard wel of niet door? Die vraag stelt de fractie van de ChristenUnie aan het gemeentebestuur van Molenlanden.

De partij doet dat naar aanleiding van de Mobiliteitsvisie Molenlanden 2040, die op dinsdag 8 oktober op de agenda staat van de commissievergadering in Bleskensgraaf.

Op pagina 8 van de visie wordt genoemd dat de verbreding van de A15 niet doorgaat. Maar de ChristenUnie heeft altijd begrepen dat de verbreding van de snelweg in de ijskast gezet is omdat er niet genoeg geld is bij het Rijk. “Is het dus uitstel of definitief afstel?”, wil Leo Timmer van ChristenUnie Molenlanden weten.

Sluipverkeer

Gekoppeld aan die vraag is de kwestie van sluipverkeer. De verbreding van de A15 speelt hierbij een cruciale rol. Als de snelweg verbreed wordt, zal er naar verwachting veel minder sluipverkeer zijn in de omgeving. In Molenlanden gaat het dan met name om de N214 die vaak volloopt wanneer er file is op de A15.

De ChristenUnie wil graag dat de voorbereidingen voor de verbreding van de A15 weer opgepakt worden. En dit zou dan gelijk gecombineerd moeten worden met de plaatsing van geluidsschermen langs de snelweg, met name bij Schelluinen.

Alternatieve verbindingen

Leo Timmer: “Mocht de verbreding van de A15 niet haalbaar zijn, is het college dan van plan om actief met de gezamenlijke gemeenten, de Provincie en het waterschap te onderzoeken of er langs de zuidkant van de Alblasserwaard alternatieve regionale verbindingen kunnen komen ter ontlasting van het sluipverkeer door de dorpen en linten?”

Als voorbeelden noemt de ChristenUnie deels wegen en fietspaden langs de Betuwelijn aanleggen en het doortrekken van de C.M. Van Houwelingweg naar eind Neerpolderseweg te Giessenburg om de onveilige Neerpolderseweg te ontlasten.

Mocht de verbreding van de A15 niet doorgaan en er ook geen geluidsscherm komen, wil de ChristenUnie weten welke acties het gemeentebestuur gaat nemen om alsnog geluidswerende voorzieningen te treffen bij Schelluinen.

Bron: Het Kontakt - https://www.hetkontakt.nl/alblasserwaard/nieuws/401229/christenunie-wil-weten-of-verbreding-a15-uitgesteld-wordt-of-

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil weten of verbreding A15 uitgesteld wordt of niet doorgaat'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.