ChristenUnie initiatief tegen afschaffen statiegeld heeft brede steun in Giessenlanden

donderdag 20 december 2012 09:48

Op de SGP na ondersteunden alle fracties het initiatief van de ChristenUnie om het goed functionerende statiegeldsysteem NIET af te schaffen.
De afgelopen weken was het onderwerp statiegeld veel in het nieuws. In de Tweede Kamerfractie leek zich een meerderheid af te tekenen voor het behoud van het statiegeldsysteem.

Door de VNG werd een ledenraadpleging gehouden, waarin de leden gevraagd werd in te stemmen met de overeenkomst Verpakkingen, een conceptovereenkomst tussen de verpakkingsindustrie, het ministerie en de VNG. Vanuit de Bestuurdersvereniging hebben wij onze raadsleden/wethouders opgeroepen om tegen het akkoord te stemmen. Voornaamste redenen daarvoor waren dat in de overeenkomst werd afgesproken om het statiegeldsysteem af te schaffen, en er, naast het uitspreken van goede intenties, weinig harde afspraken werden gemaakt.

Inmiddels heeft de ledenraadpleging plaatsgevonden, en heeft 24% van de gemeenten tegen de overeenkomst gestemd. Bijna de helft van de gemeenten heeft niet gereageerd op de ledenraadpleging en werd daarom geacht voor te stemmen. Ons Kamerlid Carla Dik-Faber heeft meteen gereageerd op de uitslag, en gevraagd om dit duidelijke signaal vanuit de gemeenten serieus te nemen, en geen onomkeerbare beslissingen te nemen. Het Kamerdebat is uitgesteld naar 29 januari. Dank voor alle inzet, en we houden een vinger aan de pols rond dit dossier.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Schriftelijke vragen CU verpakkingenovereenkomst 201212081,0 MBapplication/msworddownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht