Woningmarktakkoord meer kansen voor starters, koop- en huursector, werkgelegenheid, energiebesparing

vrijdag 22 februari 2013 19:52

Als je leest dat in de bouw iedere maand 9000 mensen zonder werk thuis komen bij hun gezin, als starters geen betaalbare woning kunnen vinden en als huurders geen passende woning kunnen krijgen, dan weet je dat er iets moet gebeuren. Kabinetten achter elkaar hebben onduidelijkheid gelaten over de toekomst van de woningmarkt.

ChristenUnie-vrienden en symphatisanten,

Dat was voor mij en de fractie de motivatie om samen met D66 en de SGP afgelopen week met het kabinet om tafel te gaan en hun plannen drastisch te wijzigen. En we hebben veel kunnen binnenhalen voor de zowel huurders, kopers en bouwers. We hebben de huurverhogingen fors verlaagd, onze langetermijnvisie voor de huurmarkt, de huursombenadering, zal in 2015 doorgevoerd worden. Voor starters komen er meer kansen op de woningmarkt waardoor de koopmarkt in beweging kan komen. Ook de BTW-verlaging voor de bouw is winst voor bedrijven waar weer werk binnenkomt. Premier Rutte blokkeerde dat nog een paar weken geleden toen ik het in het Vragenuurtje aan de orde stelde, nu is het beleid geworden. We hebben alle maatregelen uit het woonakkoord voor u op een rijtje gezet (zie hiervoor de linkerkolom van deze mail).

Ik wil iedereen bedanken die ons via de mail en op andere wijze heeft geholpen bij de totstandkoming van dit akkoord door persoonlijke verhalen en nuttige adviezen, al hebben we niet alle zorgen van iedereen die contact met ons zocht kunnen oplossen. Dat besef ik mij goed. 

Tenslotte. De komende tijd zal het kabinet op meerdere terreinen steun moeten zoeken bij de oppositie omdat de plannen geen meerderheid hebben. Als de ChristenUnie hierbij betrokken is doen wij dat om Nederland verder te helpen en om onze plannen te realiseren. Dat mag u als kiezer en betrokkene bij de ChristenUnie van ons verwachten. 

Nogmaals dank voor uw steun. Ik wens u een goed weekend toe.

Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Woningmarktakkoord meer kansen voor starters, koop- en huursector, werkgelegenheid, energiebesparing'

Hakkesteegt, S. (Siebren) [314387]
Geplaatst op: 22-02-2013 20:10 Quote
Ik weet niet of ik het voor starters zo'n voordeel vind dat we een extra lening erbij kunnen nemen en daarmee het probleem 'door schuiven naar later'

Over de gehele looptijd zijn de kosten juist hoger... nu kun je de maandlasten dankzij de extra lening betalen, maar later..., en de 50 % niet afgeloste restschuld van de extra lening?... Dat probleem mogen ze dan later weer oplossen?

Als ik als starter het huis niet kan betaling, dan lijkt het me veilig dat ik dan de hypotheek niet krijg, niet dat er dan een extra (uiteindelijke duurdere) lening bijkomt zodat ik die, blijkbaar te hoge, hypotheek wel kan afsluiten.
Leo Timmer
Geplaatst op: 01-03-2013 15:34 Quote
Beste Siebren.
Het is wel een RENTELOZE lening. Dus voor starters altijd voordeliger.
Helaas doet de gemeente Giessenlanden nog niet mee; ondanks herhaaldelijke verzoeken van de ChristenUnie. Diverse omliggende gemeente wel.
Maar wie weet. Gaat de rijkste gemeente van Giessenlanden ook nog over de brug komen?!
jeroen hardeman
Geplaatst op: 02-03-2013 21:18 Quote
Twee hele belangrijke wijzigingen mbt Woningmarktakkoord zijn door oppositie ( o.a. cu ! ) vastgeleged -en geregeld (..welhaast wiskundig )

1) dat inkomensdaling word geindexeerd -en toegepast in huurverlaging
2) dat bij inkomensdaling max. huurggrens onder voorw. word hersteld.
complimenten aan o.a. CU ;
Gelet op het feit dan de heer Blok beide bovenst. punten -de facto - haast definitief in 1e instantie uitsloot , motiveert dat de kracht der oppositie .
als NL nou een lage belastingdruk had ,had ik wel voor BLOK gekozen !
wbuqxrxzp
Geplaatst op: 17-10-2014 12:03 Quote
sAuXfx <a href="http://ncjptsmkeobe.com/">ncjptsmkeobe</a>, ghksynwohpon, [link=http://dbdkhmoozoto.com/]dbdkhmoozoto[/link], http://dkflsebuvimy.com/
bvnxweee
Geplaatst op: 20-10-2014 09:33 Quote
sSI7rk <a href="http://omflkqysnwxd.com/">omflkqysnwxd</a>, cpavdcaxfjgy, [link=http://frobddwpitkx.com/]frobddwpitkx[/link], http://nzwucaybgtmq.com/
Nieuw bericht