ChristenUnie met ‘Waardevol Molenlanden’ de verkiezingen in

Kandidaten CU Molenlanden, sept. 2018dinsdag 02 oktober 2018 11:00

Met de campagneslogan ‘Waardevol Molenlanden’ gaat ChristenUnie Molenlanden de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november a.s. in. ‘We zijn trots op al het moois in de twintig kernen van onze gemeente. En dat willen we graag zo houden’, zegt lijsttrekker Harry Stam. ‘Maar dat gaat niet vanzelf. De gemeente en alle inwoners moeten samen aan de slag. Dat klinkt door in de titel van ons verkiezingsprogramma Waardevol Molenlanden.’

Waardevol in vier thema’s
ChristenUnie Molenlanden heeft het thema waardevol langs vier lijnen uitgewerkt: Waardevol wonen in de kernen, waardevol welzijn voor iedereen, waardevol buitengebied en waardevol duurzaam. ‘Alle belangrijke onderwerpen vallen onder een van de vier thema’s. Samen geven ze aan waar de ChristenUnie voor staat. De ChristenUnie hanteert christelijke uitgangspunten: iedereen is waardevol en we dragen zorg voor de schepping: mens én natuur’, aldus de CU-lijsttrekker.

Samen de schouders eronder
Vertaald naar de gemeente Molenlanden betekent dit dat de ChristenUnie staat voor een leefbare wereld, waar ook de kinderen en opgroeiende jongeren een toekomst hebben. Harry: ‘Daar willen we samen de schouders onder zetten. We zien een gemeente voor ons waar inwoners maximaal worden uitgedaagd om zelf initiatieven te nemen die bijdragen aan de leefbaarheid van hun eigen omgeving. Maar we weten ook dat niet iedereen in staat is zelf de regie te nemen. Er zijn altijd mensen die door wat voor omstandigheden dan ook geen hulp om zich heen kunnen organiseren.  Ook naar hen moeten we omzien, onder andere door middel van een goed doordacht en uitgevoerd sociaal beleid.’

In gesprek voor de puntjes op de i
Voor het verkiezingsprogramma heeft de ChristenUnie intensief contact gehad met de leden, lokale instanties en externe deskundigen. De fietstocht die Harry Stam deze zomer langs de twintig kernen in de Alblasserwaard maakte, werd gebruikt om de puntjes op de i te zetten. ‘Rond de vergadertafel kun je veel bedenken, maar het gesprek met de mensen heb je nodig voor de lokale invulling en goed aan te sluiten op wat er concreet in de kernen speelt’, aldus Harry.

Het verkiezingsprogramma van ChristenUnie Molenlanden wordt de komende weken uitgerold. Op de Fokveedag in Hoornaar a.s. zaterdag vindt de officiële aftrap van de CU-campagne plaats.

Het verkiezingsprogramma kunt u hieronder downloaden.

« Terug