Vragen over jongerensoos De Korf in Giessen-Oudekerk

De Soos in Giessen-Oudekerk, oktober 2018woensdag 10 oktober 2018 15:25

Jongerensoos De Korf in Giessen-Oudekerk dreigt haar onderkomen te verliezen door de plannen voor de herontwikkeling van de basisschool en directe omgeving. Het bestuur van de Soos voelt zich niet serieus genomen door de gemeente, omdat zij onvoldoende is betrokken bij de plannen. Voor ChristenUnie Giessenlanden aanleiding schriftelijke vragen te stellen aan het college.

Zo wil ChristenUnie Giessenlanden weten op welke manier het bestuur van de Soos betrokken is en wordt bij het overleg over de herinrichtingsplannen. En belangrijker: of de belangen van de Soos goed worden behartigd.

Achtergrond
Soos De Korf, zoals de officiële naam luidt, bestaat al 35 jaar en is opgericht door de gezamenlijke kerken van Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Er is een bestuur dat bestaat uit jongeren. Elke twee à drie weken trekt De Soos 150 tot 200 jongeren uit Giessen-Oudekerk, Giessenburg en omgeving. De minimumleeftijd is 16. Alle activiteiten en werkzaamheden worden door vrijwilligers gerund.

Al 35 jaar wordt alles met zelfwerkzaamheid onderhouden en geregeld. De laatste jaren hebben vrijwilligers het gebouw opnieuw opgeknapt en is onder andere een rokersruimte gebouwd. Met omwonenden wordt regelmatig overlegd over de gang van zaken rond De Soos. De omwonenden gebruiken het gebouw ook voor activiteiten.
 

« Terug