ChristenUnie: "een collectieve rustdag is goed voor de samenleving"

Supermarkt.jpgdonderdag 03 december 2020 16:50

Molenlanden - Op dinsdag 1 december 2020 werd in de gemeenteraad gesproken over de nieuwe Winkeltijdenverordening. In deze verordening wordt geregeld of winkels open mogen op zon- en feestdagen. Lees hieronder de bijdrage van raadslid Pieter van Bruggen tijdens het debat:

Voorzitter, vanavond spreken we over de nieuwe Winkeltijdenverordening voor Molenlanden. Het raadsvoorstel spreekt van een technische harmonisatie waarin de bestaande praktijk wordt doorgetrokken. Toch verwachten wij dat de discussie zich zal toespitsen op de openstelling van winkels op zondag (zie ook de brief vanuit Arkel). Het lijkt ons daarom goed om eerst ons standpunt t.a.v. koopzondagen te delen.

De ChristenUnie vindt de zondagsrust heel belangrijk. Niet alleen als een door God gegeven dag om te rusten van het werk, maar ook als rustdag in een samenleving die steeds verder richting een 24-uur economie dreigt te gaan. Een collectieve rustdag komt de samenleving ten goede. De ChristenUnie vindt ook dat de kerkgang voor veel inwoners uit Molenlanden onbelemmerd moet kunnen plaatsvinden, omdat velen het beleven van een geloofsgemeenschap heel belangrijk vinden. We willen daarom de rust op zondag zoveel mogelijk bewaren in het dorp, ook in relatie met toeristische ontwikkelingen.

Kortom, wij hechten aan de zondag als rustdag voor de samenleving. Wat ons betreft komt er geen verruiming van zondagsopenstelling van winkels.

Media-aandacht naar aanleiding van debat:

Het Kontakt: https://www.hetkontakt.nl/regio/alblasserwaard/234950/winkels-vaker-op-zondag-open-in-molenlanden-brug-te-ver-voor-cd

AD de Dordtenaar: https://www.ad.nl/rivierenland/roep-om-wekelijkse-koopzondag-in-molenlanden-ons-winkelgedrag-is-aan-veranderingen-onderhevig~a326fca17/

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: "een collectieve rustdag is goed voor de samenleving"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.