Na vurig pleidooi van ChristenUnie voor meer starterswoningen komt college van B & W met mooi plan!

kaart_schelluinenmaandag 29 oktober 2012 15:33

De gemeente Giessenlanden gaat starters korting geven op de grondprijs van nieuwbouwwoningen in het project Over de Vliet III te Schelluinen. De reden voor dit besluit is de huidige woningmarkt waardoor het voor starters moeilijk is een woning te kopen.

De gemeente Giessenlanden gaat starters korting geven op de grondprijs van nieuwbouwwoningen in het project Over de Vliet III te Schelluinen. De reden voor dit besluit is de huidige woningmarkt waardoor het voor starters moeilijk is een woning te kopen. Om hen een kans te geven, krijgen zij een korting van 75 euro per vierkante meter. Geïnteresseerden kunnen kiezen uit 9 rijtjeswoningen waarbij zij zelf de gevel en indeling van de woning kunnen kiezen. De starterswoningen zijn te koop vanaf 150.000 euro.

In juni 2012 zetten de gemeente, Adcim en Van den Heuvel Ontwikkeling en Beheer al de handtekeningen onder een overeenkomst waarbij kopers kunnen meebeslissen over bijvoorbeeld de locatie, de woningtypologie en het ontwerp. In korte tijd hebben zich
voldoende serieuze gegadigden gemeld om het project verder op te pakken. Om starters ook een kans te geven, voegt de gemeente daar een korting van 75 euro per vierkante meter aan toe. Zij betalen dan 300 euro per vierkante meter in plaats van 375 euro.
De regeling geldt voor de kavels in het midden van het plangebied en is alleen bedoeld voor Giessenlandse starters tussen de 18 en 30 jaar.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
02212 Starterswoningen Schelluinen50,2 kBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.documentdownload

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht